Produkty pro ponant le dumont-d'urville (3)

Červené víno - Château Lancyre

Červené víno - Château Lancyre

TERROIR Zámek Lancyre je vinařský statek nacházející se na jihu Francie, na výjimečném terroiru regionu Languedoc, prestižní apelaci Pic Saint Loup, která je nyní považována za "Cru" regionu Languedoc! Dnes statek pokrývá 78 hektarů vinic umístěných v aromatické křovinaté oblasti na mozaice terroirů, které mohou nabídnout velmi dobrou škálu vín (červená, bílá a rosé!). Tato cuvée je vyráběna na jílovito-vápencovém svahu a ročník 2018 byl ranou sklizní, s vysokou kvalitou díky výjimečnému podzimu, který nám umožnil sklízet hrozny v optimální zralosti. Toto je jeden z nejlepších ročníků za posledních 30 let. CÉPAGES Syrah 65 % Grenache 35 % VINIFIKACE Celá sklizeň je ruční a hrozny jsou odstopkovány při příjezdu do sklepa. Každá odrůda je vinifikována odděleně; vinifikace probíhá tradiční metodou ve nerezových tancích.
Červené víno - Domaine La Guintrandy

Červené víno - Domaine La Guintrandy

TERROIR & ESTATE Písečný jíl a kobalt, kamenitá půda. Středomořské klima, ovlivněné větrem Mistral. Organické vinice se nacházejí poblíž vesnice Visan. ODRŮDY HROZNŮ Grenache 85% Mourvèdre 10% Syrah 5% VÝROBA VÍNA Ručně sbírané, částečně odstopkované. Macerace přibližně 2 týdny. Plně zralé v tancích na jemných kalech před lahvováním (nefiltruje se). POZNÁMKY K OCHUTNÁNÍ Toto víno má elegantní rubínově purpurovou barvu. Jeho vůně odhaluje aroma černého rybízu a třešňového ovoce. Chuť je dobře vyvážená s plnými tříslovinami a tóny černého ovoce a lékořice. Skvěle se hodí k středomořským pokrmům, bílému masu, mírně kořeněným jídlům (např. paella nebo kari) a červenému masu.
Francouzské Červené Víno - Baron Maxime Pinot Noir

Francouzské Červené Víno - Baron Maxime Pinot Noir

{"VINIFIKACE":"Pinot Noir je raně zrající odrůda, sklizená na začátku vinobraní.\n\nV pivnici hrozny zbavené stopek podstupují teplou předfermentační maceraci, která podporuje extrakci barvy, následovanou fermentací při kontrolované nízké teplotě (mezi 18 a 24 °C), aby se zachovala veškerá svěžest primárních a sekundárních aromat.\n\nVíno je poté několik měsíců zrající odděleně v nádobách před lahvováním.\n\nOCHUTNÁVKA\n\nČerstvý a elegantní Pinot Noir s aroma malin a třešní.\n\nNa patře odhaluje jemné a diskrétní třísloviny. Bude ideálním společníkem pro váš piknik, telecí milánskou, drůbež nebo koláč s třešněmi a čokoládou.\n\nIdeálně podávané při 12 °C-14 °C"}